Rotterdam

Rotterdam toont ambitie door te streven haar binnenstad in 2020 al emissievrij aan te laten leveren.

Rotterdam toont ambitie door te streven haar binnenstad in 2020 al emissievrij aan te laten leveren. Rotterdam kent grote uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit. Een schonere lucht voor Rotterdammers is een van de speerpunten van het huidige college van burgemeester en wethouders. Het is van belang dit samen met de markt aan te pakken.

Met TNO als kennispartner zijn de gemeente Rotterdam en enkele koplopers van het reeds lopende Ecostars-programma om de tafel gaan zitten om een gedeelde ambitie neer te zetten. Dit resulteerde in de zogenaamde ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’ die op dinsdag 7 oktober 2014 tijdens de Ecomobielbeurs door de gemeente Rotterdam en de directeuren van de koplopers is ondertekend. Het doel van de Green Deal 010 ZES is het verbeteren van de leefbaarheid en de gezondheid van de Rotterdammer, door het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Dit doel wordt bereikt door meer schone voertuigen en door het organiseren van minder kilometers. De maatregelen in de Green Deal 010 ZES zijn verdeeld in drie sporen:

  • schone(re) oplaad- en voertuigtechniek
  • efficiëntere logistiek oplossingen
  • verbeteren gedrag chauffeurs.

(Bron: Green Deal)