16/02/2022 14:00

Themasessie het leven in de Oosterschelde

alle evenementen

Op woensdag 16 februari organiseert de Kenniscommunity Zuidwestelijke Delta de derde themasessie met als onderwerp “Het leven in de Oosterschelde”. De bijeenkomst begint om 14:00 uur en duurt tot 15:30. Dit keer zal Wageningen Marine Research de sessie verzorgen vanuit Yerseke. In verband met de Covid-19 maatregelen zal de bijeenkomst online te volgen zijn.

Het getijdebekken Oosterschelde wordt door veel soorten vissen, vogels en zeezoogdieren gebruikt als foerageer-en rustgebied. Echter, de natuurfuncties van de Oosterschelde veranderen als gevolg van de deltawerken en het klimaat. Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

•Erwin Winter: Het belang van de Oosterschelde voor de levenscyclus van roggen en haaien.
•Alicia Hamer: Hittestress op de slikken en platen in de Oosterschelde
•Susanne van Donk: Trends van steltlopers in de Oosterschelde: wat zijn de gevolgen van de zandhonger?

Aanmelden

Wil je de themasessie op 16 februari bijwonen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar jeroen.wijsman@wur.nl. Je ontvangt dan een link voor de sessie.

Download hier de flyer Kennissessie WMR

De Kenniscommunity Zuidwestelijke Delta is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Zeeuwse Milieufederatie, Wageningen Marine Research, Deltares, HZ University of Applied Sciences en NIOZ. Doel is om kennis van de systemen binnen de Zuidwestelijke Delta efficiënter en effectiever te borgen, toegankelijk te maken, te onderhouden en te ontwikkelen. Om dit te bereiken, organiseert de Kenniscommunity regelmatig themasessies.