Dit zijn wij

Een korte voorstelronde van team Delta Platform

Alle nieuwsberichten

Delta Platform bruist !

Daar zorgt het hele team voor, samen met kennis liaisons Jouke en Peter. Maar wie doet wat? Voor welke vragen kan je bij wie terecht? Met veel plezier stellen we ons aan jullie voor.

Willem den Ouden, algemeen directeur

,,Ik durf mezelf wel een heuse ‘Zeebra’ te noemen. Want officieel woon ik in het Brabantse Goirle, maar ik verblijf vaak en graag in het Zeeuwse Koudekerke. En niet alleen vanwege mijn werk… Als algemeen directeur ben ik -samen met mijn collega Louise van der Heijden- verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de uitvoering van Delta Platform. Dit betekent vooral dat we alle partijen waarmee we samenwerken, optimaal verbinden. Om vervolgens met verende kracht, kennis en expertise de grote maatschappelijke opgaven rondom klimaatverandering en zeespiegelstijging het hoofd te bieden. De inzichten die we in de diverse nationale regio’s met verschillende landschapstypen opdoen, kunnen we mondiaal inzetten. Tegelijkertijd leiden we nieuwe vakbekwame professionals op die na hun studie met die uitdagingen aan de slag kunnen. Ik ben blij als door een schijnbaar toevallige ontmoeting, geregisseerd door Delta Platform, een kennisbundeling ontstaat. Vooral als die meer oplevert dan vanuit de som der delen ooit had kunnen voortkomen. Wat me aanspreekt is dat de onderwerpen die we aanpakken maatschappelijk relevant zijn. Daarmee werken we aan de toekomst. Ik kijk uit naar de komende jaren waarin ons team met plezier en enthousiasme deze uitdagingen oppakt.’’

Louise van der Heijden, programmadirecteur

,,Als programmadirecteur ben ik samen met Willem den Ouden verantwoordelijk voor de inhoudelijke koers van Delta Platform. Een interessante baan, want bij Delta Platform doet het onderwerp ertoe. Klimaatverandering en zeespiegelstijging. Hoe vinden we met elkaar oplossingen die op een breed maatschappelijk draagvlak kunnen rekenen, die economisch haalbaar zijn en uiteraard ook ecologisch verantwoord? Dat we ook studenten betrekken in ons onderzoek, maakt het helemaal relevant voor mij. Mijn dag is geslaagd als die begint met mensen met uiteenlopende belangen en dan eindigt met één gedeeld belang, waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan. Daaraan sleutelen vind ik geweldig. Stap voor stap realiseren we living labs in alle landschapstypen van de delta. Wij faciliteren de samenwerking van waaruit lectoren en andere onderzoekers onderzoeksvragen kunnen ophalen. Ik zie uit naar een intensieve samenwerking waarin we die living labs optimaal ‘draaiend’ hebben. Een situatie waarbij hogescholen en andere kennisinstituten, overheid en marktpartners profijt hebben van de kennis die ontstaat. En waarbij we met zijn allen baat hebben van de oplossingen voor de grote uitdagingen waarvoor we staan.’’

Sophie van de Voorde, directiesecretaresse

,,Het Zeeuwse dorp Koudekerke is voor mij de ideale woonplaats. Ik woon er al mijn hele leven en het bevalt me daar prima. Het is rustig en toch van alle gemakken voorzien. Als ik wil ben ik binnen no-time in Middelburg, in het drukkere stadsleven. Of aan de boulevard in Vlissingen, waar ik graag afspreek met mijn vrienden op een terras. Zeker na een lekkere dag werken. Als directiesecretaresse ontzorg ik mijn Delta Platform-collega’s door planningen te maken, bijeenkomsten voor te bereiden en te organiseren. Mijn dag is geslaagd als ik er alles aan heb gedaan om de dag van de anderen goed en soepel te laten verlopen. Ik leer veel nieuwe mensen kennen door de vele contacten voornamelijk via mail en telefoon, dat vind ik leuk. Delta Platform heeft een dynamisch werkveld met veel verschillende organisaties en mensen. Geen dag is hetzelfde. Ik kijk uit naar toekomstige nieuwe uitdagingen waarmee ik aan de slag kan.’’

Annelies Koomans van den Dries, projectmanager

,,Met plezier stap ik elke ochtend op mijn fiets om naar mijn werk te rijden. Ik woon in Middelburg en niet al te ver van het gebouw aan Het Groene Woud. Sinds 2015 werk ik bij de HZ als projectmanager. Ik verdeel mijn werkuren over diverse HZ lectoraten en HZ kenniscentra. Sinds juni 2019 is daar Delta Platform bijgekomen. Daar houd ik me vooral bezig met de interne bedrijfsvoering. Dat doe ik samen met de mensen uit mijn team, maar ook met collega’s van andere afdelingen als financiën, juridische zaken en personeelszaken. Doordat ik voor de lectoraten, de kenniscentra en Delta Platform werk, ben ik intern verbinder, een soort spin in het web. Geluksmomenten zijn voor mij stappen die we zetten naar een meer gestroomlijnd Delta Platform. Samen bouwen we aan een fundament, zodat we kansen nog beter kunnen benutten en structurele samenwerkingen bevorderen en ontwikkelen. Dat heeft een meerwaarde voor de HZ, maar ook daarbuiten. De diversiteit en de thema’s water, energie en voeding spreken mij het meest aan. Ik kijk enorm uit naar de Vlaams-Nederlandse samenwerking omdat daar die thema’s samenkomen. Een uitdaging die uiteindelijk tot een meerwaarde leidt.’’

Marcia de Nooijer, projectmedewerker

,,De vrijheid en de verantwoordelijkheid die ik krijg bij Delta Platform vind ik heel prettig. Ik ben procesbegeleider en mag begrotingen maken, procedures inrichten en advies geven. Ons hele team werkt aan verschillende projecten. Voor mij ligt het accent op het Lectorenplatform Water en op het Samenwerkingsplatform Vlaanderen-Nederland, een unieke samenwerking waarbij de maatschappelijke opgaven en sociale innovatie de basis vormen voor de vraagstukken. Zo’n project is net een puzzel: financiën, juridische zaken, personele inzet. Als al die puzzelstukjes in elkaar vallen, loopt het werk soepel. Mijn dag is geslaagd als ik allerlei zaken heb uitgezocht en het plaatje kloppend heb gemaakt . Dan voel ik me ’s avonds energiek genoeg om te gaan trainen met mijn paard. Het interesseert mij dat Delta Platform de verbinding legt tussen het onderwijs en de markt. Ik hoop op een sterkere positie van het hbo in onderzoeksprojecten om daarmee studenten in een tijd van snelle ontwikkelingen goed voor te bereiden op de toekomst.’’

Ivonne Heinen, communicatie manager

,,Van oorsprong ben ik Duits. Ik woon al langere tijd in Nederland, in Vlissingen aan de ‘houtkust’, een buurtje met houten woningen. Dat is vlakbij de zee. Ik zou niet meer zonder kunnen. Nederland heeft me altijd al getrokken met al die vindingrijkheid, de openheid, maar ook de kwetsbaarheid door de ligging aan het water. Daarom zit ik bij Delta Platform goed op mijn plek. Altijd in beweging, werken met thema’s die met water te maken hebben en voor iedereen van belang zijn. En die uiteindelijk door samenwerking écht iets kunnen veranderen. Als communicatie manager coördineer ik de communicatie. Daarmee probeer ik ons netwerk en bereik te vergroten. Intensieve dagen waarbij ik veel zaken op een rijtje zet, geven mij energie! Ik ben pas tevreden als met ‘puzzelen’, vragen stellen en verbindingen zoeken alles uiteindelijk op zijn plek valt. Zo hoop ik bij te dragen aan een nog steviger en nog breder netwerk van knappe koppen. Van professionals die elkaar versterken en samen de schouders onder de maatschappelijke, watergerelateerde vraagstukken van morgen zetten.’’

Denise van Eekeren, projectmedewerker

“Ik woon in Bergen op Zoom, de stad waar Brabant Zeeland kust. Vanuit daar regel ik al jaren workshops en zakelijke evenementen. Het is een passie van mij. Met mijn organiserend vermogen mensen helpen om ideeën tot uitvoering te brengen, daar geniet ik van. In zulk soort trajecten denk ik zowel strategisch als conceptueel mee. Ik heb dit werk altijd gedaan als zelfstandig ondernemer, maar wilde graag onderdeel zijn van een team. Delta Platform kende ik al een tijdje, omdat ik Willem den Ouden en andere teamleden regelmatig sprak op evenementen waarbij ik was betrokken. Het wereldje is klein. De thema’s waarop Delta Platform zich richt, vind ik zeer interessant. Het gaat echt ergens over. Qua inhoud sta ik er wat verder vanaf dan sommige van mijn collega’s. Volgens mij is dat juist goed, omdat ik er dan met een frisse blik naar kan kijken. Als projectmedewerker ben ik onder meer betrokken bij de Zoetwater Academie Schouwen-Duiveland. Ook houd ik me onder meer bezig met de Kenniscommunity Zuidwestelijke Delta en de cursus Delta Expert.”